Kantar stapt over op één merknaam.

Gepubliceerd: 20-03-2019
Vanaf 2 april biedt Kantar al haar producten en specialismen onder de merknaam Kantar aan. Ook in Nederland gaan de merken Kantar Public, Kantar TNS, Kantar Millward Brown, Kantar Media, Kantar Consulting en Lightspeed allemaal verder als Kantar. 

Kantar is een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van data, insights en advies. Door samen te werken binnen een breed scala aan onderzoeks- en consultancydisciplines zorgen de 30.000 medewerkers van Kantar voor inspirerende inzichten en zakelijke strategieën voor klanten in 100 landen. Kantar is onderdeel van WPP. Meer dan de helft van de ondernemingen uit de Fortune Top 500 maakt gebruikt van haar diensten.

De nieuwe merkstrategie is ingezet om de Kantar-organisatie voor klanten overzichtelijker te maken en hen nog beter te kunnen bedienen.


Eric Salama, CEO Kantar:‘Net als met de operationele veranderingen die we binnen ons bedrijf doorvoeren nu, is de naamsverandering bedoeld om het voor onze klanten eenvoudiger te maken, en hen nog meer schaalgrootte en impact te kunnen bieden. Deze ene verandering maakt het voor klanten al gemakkelijker om Kantar beter te begrijpen en gemakkelijker met ons samen te werken. Door interne barrières te slechten en gerichter door de hele organisatie samen te werken, kunnen we binnen Kantar bovendien gemakkelijker platforms en tools ontwikkelen waarmee we onze klanten zelfs met hun meest uitdagende vraagstukken kunnen helpen.’

De vereenvoudiging van de merkstrategie volgt op een aantal andere recente Kantar-brede initiatieven om klanten nog beter te kunnen helpen, waaronder de lancering van Kantar Marketplace en het Hollistic Brand Guidance (HBG) system.

Marketplace is een nieuwe wereldwijde on-demand research and insights store. Kantars nieuwe Brand Guidance System integreert op slimme wijze gevalideerde onderzoeksresultaten met social, search, verkoop-, media- en gedragsgegevens, wat resulteert in bruikbare inzichten voor het optimaliseren van een merk of campagne.

Mandy Pooler, CMO Kantar: ‘Door alle krachten binnen Kantar nog beter te bundelen, is er straks geen organisatie die beter begrijpt dan wij hoe mensen denken, kijken, zich voelen, hoe ze stemmen en winkelen. Met het vereenvoudigen van onze merkstrategie verwijzen we indirect naar onze bedrijfsstrategie en missie: de belangrijkste organisaties wereldwijd inspireren door ze te helpen de mensen die zij bedienen zo goed mogelijk te leren begrijpen.'

Meer weten?

Neem dan contact op met:


Bram van Schaik
CEO Insights Division Kantar Netherlands

t  +31 (20) 5225 499
Bram.van.schaik@kantar.com