Gedragsbeïnvloeding, hoe verruimt u uw blik?

gedragsbeinvloeding-verruim-u-w-blik-seminar-reseize-website.jpg

Een deel-, leer- en inspireerseminar over gedragsbeïnvloeding.

Op 2 november 2017 organiseerde Kantar Public een seminar over gedragsbeïnvloeding voor beleidsmakers. Het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen stond hierbij centraal. We inspireerden de deelnemers tijdens dit seminar met praktijkcases, inzichten uit onverwachte hoek en ervaringen van andere gedragsdeskundigen.

Bekijk hier een korte impressie:

Centraal stond wat we van elkaar kunnen leren, niet alleen de succesverhalen, maar ook de uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat de doelgroep zich niet gemanipuleerd voelt? Hoe krijg je de rest van de organisatie mee? Maar ook: hoe kom je tot creatieve interventies? Met als doel: elkaar te inspireren, zodat we samen een stap verder komen.

Aan de hand van twee gedragveranderingscasussen gingen we aan de slag met het bedenken van interventies om het gedrag van deze doelgroepen te beïnvloeden. Na iedere casus reageerde het creatieve panel om te helpen het vraagstuk vanuit een ander perspectief te bekijken en tot creatieve ideeën te komen. Dit leverde nieuwe en verrassende inzichten op! Het creatief panel bestond uit:

  • Marcel Rijnders, promoveerde aan de Universiteit Twente in de elektrotechniek en is werkzaam als innovator bij telecombedrijf Verizon waar hij zich bezig houdt met technologische oplossingen waarbij de klant centraal staat.
  • Thomas Dirkmaat, beleidsadviseur bij het ministerie van Economische Zaken en voorzitter van het Behavioural Insights Netwerk Nederland.
  • Daan Mager, onderzoeker en gedragsveranderingsexpert bij Kantar Public, houdt zich voor verschillende opdrachtgevers in de publieke sector bezig met onderzoek rondom gedragsverandering.
  • Etienne Kreutzer, interventieontwikkelaar bij Plan to Behaviour, helpt organisaties om effectieve interventies te ontwikkelen rondom maatschappelijke vraagstukken.

Programma van donderdagmiddag 2 november 2017:

13:30 -14:00 inloop en ontvangst
14.00
-14.20
Welkom
Gedragsveranderingteam Kantar Public geeft korte inleiding op ‘t thema
14:00 -15:00 Vier verschillende perspectieven op gedragsverandering
Vier korte presentaties van creatief panel: een gedragsdeskundige,  een interventie-ontwikkelaar, een uitvinder en een onderzoeker.
 
15:00 -15:45 Casus ‘Sollicitatiegedrag is geen registreergedrag’
Presentatie van UWV, door Kaj Bots, gevolgd door discussie met panel en zaal: succesverhalen en uitdagingen op het gebied van gedragsverandering.
15:45-16:00 Pauze
16:00 - 16:50 Casus ‘Minder zwerfafval, hoe krijg je mensen zover?’ 
Presentatie Nederland Schoon gevolgd door interactieve sessie aan de hand van uit de praktijk gegrepen (gedragsveranderings)uitdagingen door Vincent Breedveld
16:50- 17:00 Afsluiting: terugblik op middag
 
17.00
en later
Borrel


Dit seminar is helaas al geweest. Interesse? Hou onze site in de gaten voor nieuwe events of meldt u aan voor de Kantar Public nieuwsbrief.