Publieke dienstverlening... steeds meer digitaal

Het optimaliseren van de publieke dienstverlening heeft de volle aandacht van de politiek. Helemaal nu in deze dienstverlening volop wordt ingezet op de digitale kanalen. Dit moet leiden tot meer efficiency binnen de overheid. Maar wat betekent dit voor de burgers? 


 

Dienstverlening: graag met een menselijk aspect

Een burger is nog geen tevreden burger als de individuele dienstverlening goed is maar het is wel een belangrijke randvoorwaarde. Aspecten als tijdigheid, een goede doorverwijzing en een duidelijk antwoord zijn belangrijk maar de menselijke component mag ook zeker niet vergeten worden. Waar begint u met de verbetering van uw dienstverlening? Wij gebruiken voor onze klanten de TNS Solution TRI*M om concreet aan te geven welke punten u het eerst aan moet pakken voor het grootste effect. Wilt u de dienstverlening van uw gemeente benchmarken? Lees dan meer over Waarstaatjegemeente

Dienstverlening via nieuwe kanalen

Met de technologische ontwikkelingen neemt ook het aantal kanalen voor dienstverlening toe. Burgers verwachten een snelle en goede reactie graag op dezelfde dag, het liefst nog per direct. WhatsApp is nu het kanaal dat sterk opkomt. Organisaties zijn aan het experimenteren met customer care via dit kanaal in de verwachting dat mensen hierom zitten te springen. Onze consultant Job van den Berg onderzocht hoe consumenten die WhatsApp gebruikten in contact met bedrijven dit kanaal ervaren.

Wilt u uw publieke dienstverlening beter afstemmen op uw doelgroep? 

Neem dan vandaag nog contact op met Manuel Kaal of leg uw vraag voor via ons contactformulier

Manuel Kaal
Research Executive
m  06 135 21 739
e  manuel.kaal@kantarpublic.com